joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Durere imensă în familia unui român mort în UK. „A fost cel mai bun soț și tată, îi plăcea să petreacă timpul cu fiul său”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 1 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Bogdan Popa, un șofer de TIR de naționalitate română, în vârstă de 32 de ani, a decedat sâmbătă, 29 ianuarie, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M74 (care leagă Scoția de Anglia), în comitatul scoțian Lanarkshire. Declarat mort la fața locului, românul lasă în urmă o soție devastată și un fiu de 12 ani care încă îl așteaptă să revină acasă.

Tragedia s-a întâmplat în jurul orei 7:50 dimineața, în timpul furtunii Malik. Vântul extrem de puternic a împins pur și simplu camionul românului care a spulberat protecțiile ce separă sensurile de mers și a intrat pe sensul opus al autostrăzii, unde s-a ciocnit cu un alt vehicul. Bogdan locuia de doi ani în Liverpool și lucra ca șofer profesionist de camion.

Cu inima zdrobită, ceilalți membri ai familiei au dezvăluit că fiul său încă așteaptă ca tatăl său să se întoarcă acasă. Nepoata lui Bogdan, Monica Tudorie, în vârstă de 19 ani, a declarat: „Soția lui este cu adevărat devastată și suntem cu toții în stare de șoc, nu credem că este real”.

„Toată lumea încă așteaptă să se întoarcă. Dar partea cea mai dificilă este fiul său, el își așteaptă în continuare tatăl. Mătușa mea este într-o stare foarte dificilă. Nu ne așteptam niciodată la asta, este un șofer profesionist de camion care a călătorit prin toată Europa”.

„A fost un șofer foarte bun, nu a avut niciodată probleme. Chiar și acum, când s-a întâmplat asta, polițiștii au explicat totul, au spus că nu este deloc vina lui. Avea centura de siguranță pusă și nu era pe mobil sau ceva de genul acesta, n-ar fi făcut-o niciodată, a fost natura, din cauza vântului”.

Familia a organizat o strângere de fonduri, cu un obiectiv de 5.000 de lire sterline pentru a duce cadavrul înapoi în România pentru înmormântare.

Un mesaj de pe pagina GoFundMe spune: „Vă rugăm, cu mult respect, încercați să ajutați familia Popa pentru ca trupul lui Bogdan Popa, soț și tată, în vârstă de 32 de ani, mort într-un accident petrecut din cauza condițiilor meteorologice, să fie trimis înapoi în România, deoarece trebuie să fie aproape de familia lui. Vă mulțumim mult pentru amabilitate”.

Monica a adăugat: „Pentru noi, a fost cea mai bună persoană. A fost cel mai bun tată și îi plăcea să petreacă timpul cu fiul său. Amândoi sunt atât de deștepți și atât de interesați de jocurile lor.

„Înainte de a afla ce s-a întâmplat cu tatăl său, vărul meu mic mi-a explicat că are probleme cu accesarea GPS-ului camionului tatălui său și că era îngrijorat. Când a văzut știrile, cred că i-a fost frică să nu fie tatăl lui”.

„Și apoi au venit polițiștii acasă și ne-au spus”.