joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Durere imensă pentru doi români din Anglia, fetița lor a murit în timp ce era în vizită la bunici

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 2 septembrie 2021 Etichete: , , , , ,

O dramă greu de descris în cuvinte s-a întâmplat zilele trecute în Valea Stanciului, județul Dolj, unde o fetiță în vârstă de 11 ani, împreună cu străbunica ei, au murit în urma unui accident. Cele două ieşiseră în faţa casei şi stăteau pe un podeţ, când o mașină scăpată de sub control le-a pus capăt vieții. Şoferiţa ar fi mărturistit după accident că făcuse pană la un cauciuc şi se grăbea să ajungă acasă, dar poliţiştii bănuiesc însă că a încurcat frâna cu acceleraţia.

Iasmina era pasionată de muzica populară, era o fetiță veselă și emana bucurie. Părinții ei se aflau în Anglia, iar ea se afla în vizită la bunici. Viaţa i-a fost întreruptă în mod tragic de şoferiţa în vârstă de 30 de ani, cu permis de conducere obținut de nici măcar o lună. Martorii au povestit că mașina mergea în zig-zag și, la un moment dat, fără vreo urmă de frânare, s-a oprit în podul pe care erau așezate Iasmina și străbunica ei. Ambele au murit din cauza rănilor grave suferite.

Locul unde a avut loc tragedia

„Fetița cu glas de înger”, așa cum spun despre ea apropiații, trebuia să plece peste câteva zile în Anglia unde o așteptau părinții și surioara mai mică. Urma să înceapă școala, Iasmina era înscrisă în clasa a V-a.

Virgil D., bunicul micuței a spus pentru Pro TV: „Ei au fost în Anglia, fetele au venit în vacanţa de 3 săptămâni, noi nu le-am văzut de aproape 2 ani cu pandemia și când au venit s-a întâmplat nenorocirea”.

Fetiţa de 11 ani visa să ajungă o mare cântăreaţă de muzică populară (vezi video de mai jos). „Iubea portul popular românesc. Iubea scena. Era atât de fericită atunci când cânta! Şi cânta frumos, era un copil minunat. S-a stins lângă străbunica ei pe care o iubea atât de mult. Cu ea dormea, cu ea stătea cel mai mult când venea în vizită la noi. Erau nedespărţite”, a povestit bunica Iasminei.

Părinţii Iasminei locuiesc de 5 ani în Anglia și imediat după tragedie au revenit în ţară. Pe numele şoferiţei s-a întocmit dosar penal, femeia va fi cercetată în stare de libertate.