sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Elev român mort la 12 ani în Austria. A căzut de la fereastra unui hotel

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 1 decembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Un elev român în vârstă de 12 ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la fereastra unui hotel din Wiener Neudorf, o localitate din districtul Mödling situat în Austria Inferioară, în dimineața zilei de vineri, 1 decembrie 2023.

Potrivit ziarului Der Standard, tragedia s-a petrecut în timp ce adolescentul se afla în Austria într-o excursie organizată de școala sa din România și era cazat la hotelul respectiv împreună cu colegii săi de clasă.

Conform sursei citate, băiatul a căzut de la o înălțime de aproximativ zece metri. Eforturile de resuscitare depuse de paramedici, inițiate imediat, nu au reușit să-i salveze viața, din nefericire, iar copilul a decedat la fața locului.

Șocul incidentului a afectat profund colegii de clasă ai băiatului, fiind necesară intervenția echipelor de criză pentru a le oferi asistență psihologică.

Detaliile specifice ale cazului rămân încă neclare, dar Poliția Provincială din Austria Inferioară continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte care au condus la căderea fatală a băiatului.

Potrivit informațiilor făcute publice de polițiștii austrieci până la această oră, nu există indicii care să sugereze un act de disperare, cum ar fi sinuciderea. Ipotezele curente indică posibilitatea unui accident sau chiar a unui test de curaj eșuat.

În fața ferestrei hotelului se află un platou de beton plat, fără balustradă, de unde se presupune că băiatul a căzut.

Această tragedie lasă în urmă astfel multe întrebări fără răspuns și o profundă durere în rândul familiei și colegilor săi.