joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Elevă română premiată în Germania de autoritățile statului pentru rezultate excelente la școală

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 30 iulie 2022 Etichete: , , , , , ,

Giorgia Aionesei, o proaspătă absolventă de școală gimnazială în orașul german Plattling (districtul Deggendorf), născută în Italia din părinți de naționalitate română, a fost premiată joi, 28 iulie, de premierul Markus Söder și ministrul Educației Michael Piazolo ai Statului Liber Bavaria pentru performanțele sale excelente la învățătură.

Note de top la absolvire și, în același timp, foarte dedicată studiului – prin asta s-a făcut remarcată Giorgia Aionesei. Din acest motiv, eleva a fost premiată de Statul Liber Bavaria, alături de alți 74 de absolvenți de școală gimnazială. Premierul Söder împreună cu ministrul Piazolo au acordat fiecăruia dintre cei 75 de elevi fruntași câte un certificat de excelență, în cadrul unei ceremonii organizate la Münchner Residenz (cel mai mare palat din Germania, fost palat regal care a aparținut monarhilor Wittelsbach).

Giorgia alături de premierul Bavariei, Markus Söder. Foto: pnp.de

„Întreaga Bavarie este mândră de elevii săi care s-au remarcat prin performanțele lor excelente, chiar și în timpul pandemiei”, a spus Söder, iar Piazolo a fost, de asemenea, entuziasmat de realizările și dăruirea absolvenților. „Respectul și aprecierea mea pentru realizările voastre: nu numai că ați obținut o diplomă de excelență, dar ați avut mereu în vedere semenii voștri și ați dat dovadă de un devotament exemplar”, a precizat ministrul Educației.

La fel ca și ceilalți absolvenți premiați, Giorgia a primit un certificat de excelență, o carte ilustrată și un voucher pentru achiziționat cărți. Cu câțiva ani în urmă, cu greu ar fi putut visa că va ajunge aici. Născută la Milano, într-o familie de români, Giorgia a crescut vorbind două limbi și a putut astfel să-și dezvolte simțul excelent pentru a învăța limbi străine de la o vârstă fragedă. Familia ei s-a stabilit ulterior în orașul Plattling, iar Giorgia a urmat aici școala gimnazială începând cu clasa a cincea.

Talent lingvistic deosebit pentru Giorgia

Inițial a comunicat în engleză, pe care o vorbea destul de bine la momentul respectiv. Curând, ea a făcut progrese mari în învățarea limbii germane și astfel s-a integrat din ce în ce mai bine la școala din Plattling. Din clasa a VII-a a urmat filiala M a gimnaziului, iar în 2021 a promovat examenul de calificare a gimnaziului drept cea mai bună din clasa ei, cu media 1,1.

Giorgia a depășit acest rezultat la examenele finale pentru liceu, pe care le-a finalizat cu rezultate deosebite și cu o medie de 1,0. Potrivit dirigintelui Walter Steininger, Giorgia nu este nicidecum o tocilară în sensul tipic. Desigur, ea este sârguincioasă și conștiincioasă, dar are, de asemenea, o percepție excelentă și o înclinație specială pentru limbi străine.

Următorul pas în educația Giorgiei vizează să urmeze cursurile FOS (Fachoberschule este un tip de liceu care în Germania se încheie cu calificarea de admitere la facultate după clasa a XII-a) din Deggendorf, pentru care va învăța următoarea limbă străină: franceza. Un curs de studiu ar putea urma foarte curând, iar premiul obținut recent pentru realizările sale excelente îi va oferi cu certitudine o motivație suplimentară.