fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Exit Poll: Nicușor Dan va fi primarul Bucureștiului pentru următorii 4 ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 27 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Conform Exit-poll-ului CURS-AVANGARDE, bucureștenii au decis la alegerile locale de astăzi, 27 septembrie, că Nicușor Dan va fi primarul Bucureștiului pentru următorii 4 ani. Nicușor Dan a câștigat 47,2% din voturi, față de Gabriela Firea, doar 39%. Exit-poll-ul prezintă proiecția rezultatelor de la ora 19.30, cu o oră și jumătate înainte de închiderea urnelor.

„A fost o zi extraordinară, a fost o campanie plină de evenimente și sunt bucuros că am putut să fiu aproape de bucureșteni. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și le promit că vom construi împreună Noul București”, a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea, actualul primar, a fost votată de 39%,în timp ce Traian Băsescu a strâns 8.6%. Călin Popescu Tăriceanu a fost votat de 1.6%, iar Florin Călinescu 1,7%.

PSD a pierdut în capitală cinci dintre cele șase primării de sector pe care le câștigase în urmă cu patru ani. Singurul primar PSD care a fost reconfirmat este Daniel Băluță la sectorul 4.

Prezența la vot din București a fost sensibil mai mare decât cea din 2016, deși, paradoxal, a fost una din cele mai slabe din întreaga țară.

După ora 21:00 au început să se numere voturile, iar o imagine mai clară despre câștigători și diferențe am putea afla pe la ora 23:00 (ora României).

DISTRIBUIE