luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Familie de români din Italia construiește un zid lângă liniile de cale ferată: „Ne era frică pentru copiii noștri care se joacă în apropiere”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

O familie de români din Piacența riscă să primească o amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de euro pentru că a construit fără autorizație un zid în apropierea căii ferate Piacența – Bologna. „Locuim alături și ne era frică pentru copiii noștri care sunt nevoiți să se joace în apropiere de calea ferată.”, au declarat românii citați de Il Piacenza.

Părinții s-au justificat în fața agenților Poliției Feroviare din Piacența care au intervenit după ce un zid a apărut din senin la periferia orașului, în apropiere de calea ferată, lângă șinele liniei de tren Piacența – Bologna. Familia de români locuiește într-o clădire foarte apropiată de liniile de cale ferată, iar părinții, de teamă că micuții care se joacă în fața casei ar putea fi în pericol, au construit un zid de protecție. Cineva a făcut însă o semnalare la Poliția Feroviară din Piacența care a intervenit la fața locului.

După cercetările de rigoare, s-a dispus demolarea zidului și restabilirea situației ambientale anterioare, iar în cazul în care părinții nu vor respecta dispozițiile li se va aplica o sancțiune administrativă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de euro.