miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Familie de români implicată în Austria într-un grav accident rutier. Șoferul consumase băuturi alcoolice

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - duminică, 28 august 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 44 de ani, a procedat cu totul iresponsabil în cursul serii de sâmbătă, 27 august, când s-a urcat beat la volanul mașinii sale, deși avea ca pasageri pe soția sa de 42 de ani și cei doi copii de 8 și respectiv 17 ani, informează SN.

În localitatea austriacă Abtenau (un oraș situat în districtul Hallein din landul austriac Salzburg), românul a produs un accident în urma căruia soția și fiul cel mic au fost răniți. Cele două victime au fost transportate de urgență la cel mai apropiat spital.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20:00, mașina condusă de românul aflat sub influența alcoolului a depășit banda de mijloc a drumului într-o curbă la dreapta și a acroșat lateral o altă mașină care circula din sens opus și era condusă regulamentar de un bărbat de naționalitate bosniacă, în vârstă de 62 de ani.

În urma coliziunii laterale, conaționalul nostru a pierdut total controlul mașinii sale și a intrat frontal într-un stâlp de iluminat aflat pe marginea drumului, pe care l-a doborât. Sosită imediat la fața locului, echipa de salvare a transportat la spital cele două victime.

De asemenea, partea din spate a unei alte mașini a fost avariată de căderea stâlpului de iluminat, iar pompierii locali au fost implicați în lucrările de curățare a drumului. Mașina avariată a fost tractată în afara carosabilului.

Un etilotest efectuat de poliția rutieră austriacă asupra șoferului român a arătat o valoare de 1,5 la mie alcool în aerul expirat, ceea ce a dus la confiscarea temporară a permisului său de conducere.