joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Femeie amenințată cu moartea de vecinul francez doar pentru că e româncă. Bărbatul a fost trimis în judecată

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 19 martie 2022 Etichete: , , ,

Amenințările cu moartea la adresa vecinei, din cauza originilor ei românești, l-au adus pe Alexandre Nogues, un bărbat de naționalitate franceză în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în Avranches (Normandia), în fața instanței penale din Coutances. Procesul a început marți, 15 martie 2022, relatează publicația franceză La Manche Libre.

În vara anului trecut, pe 24 iulie, inculpatul a observat că i-au fost aruncate câteva ouă pe caroseria mașinii ce era parcată, ca de obicei, în fața casei sale. Fără nicio dovadă că vecina sa de origine română ar fi făcut asta, cu care avea în mod regulat neînțelegeri, el a trecut direct la amenințări verbale. În mai multe rânduri, i-ar fi strigat: „Te voi ucide, ești moartă!”.

Alertați de un alt vecin, jandarmii l-au verificat pe Alexandre la domiciliu și au constatat că, de la balconul său, acesta continua să insulte și amenințe victima. Femeia a precizat că i-au fost aruncate pietre în geamurile ferestrelor și a susținut că acuzatul i-a amenințat până și nepoatele.

Românca a mărturisit că locuiește acolo de 11 ani, fără să întâmpine vreodată asemenea probleme. Acestea ar fi început cu doi ani în urmă, atunci când inculpatul s-a mutat la actuala sa adresă.

În fața judecătorului, agresorul recunoaște faptele, pe care acum spune că le regretă. La solicitările procurorului, instanța l-a condamnat pe Alexandre Nogues la două luni de detenție fermă.