miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Femeie de origine română, candidată la primăria orașului Las Vegas

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 25 octombrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Irina Hansen, de origine română, proprietară a unei afaceri mici, și-a anunțat candidatura la funcția de primar al orașului Las Vegas pentru alegerile din 2024, informează KTNV.

Anunțul a fost făcut la un eveniment de campanie în Henderson pe 21 septembrie 2023, organizat de Comitetul pentru Alegerea Irinei Hansen.

Dat fiind că actualul primar, Carol Goodman, a ajuns la limita de mandate, alegerile din 2024 vor avea un loc vacant.

Irina Hansen. Sursa foto: KTNV

Născută în România în 1978, Hansen a emigrat în Statele Unite pentru a „scăpa de regula opresivă a unui dictator comunist”, conform unui comunicat de presă.

În 1998, s-a mutat din California la Las Vegas, unde în 2005 a obținut diploma în domeniul imobiliar.

Este membră activă a Asociației Imobiliare Las Vegas, a Asociației Naționale Imobiliare și a Consiliului Imobiliar Rezidențial.

În 2019, a înființat Prestige Salon and Spa, în domeniul frumuseții și a dezvoltat o linie de produse de îngrijire a pielii „de calitate medicală.”

Irina Hansen se identifică ca fiind conservatoare și platforma sa subliniază transparența și responsabilitatea față de alegători, creșterea economică durabilă, siguranța orașului și găsirea unei soluții pentru criza persoanelor fără adăpost din zonă.

Recent, a participat la o ședință a Consiliului de Administrație al Districtului Școlar Clark County, susținând retragerea Politicii 5138, care se referă la drepturile și nevoile studenților cu identități sau expresii de gen diverse.

„Irina crede că sub conducerea ei va putea realiza o creștere economică durabilă în Las Vegas și va restabili încrederea oamenilor în oficialii aleși”, se menționează în comunicat. Sloganul său de campanie este: „Dacă ei nu o vor face, o voi face eu!”

Irina Hansen se alătură altor candidați în cursa pentru funcția de primar, printre care consiliera Victoria Seaman, fostul membru al Congresului SUA Shelley Berkley, antreprenoarea și asistenta medicală Donna Miller și femeia de afaceri locală Tera Anderson.