joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O femeie îngropată de vie de către soț a reușit să se elibereze singură din mormânt

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - luni, 24 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Young Sook An, o femeie din SUA (statul Washington) în vârstă de 42 de ani, a supraviețuit după ce a fost înjunghiată, legată cu bandă adezivă, răpită și îngropată de vie de soțul ei, Chae Kyong An, în vârstă de 53 de ani, cu care era în proces de divorț. Evenimentele neverosimile s-au petrecut în cursul zilei de duminică, 16 octombrie, victima fiind găsită a doua zi dimineață, informează Daily mail.

Ceea ce face povestea demnă de scenariul unui film de suspans este faptul că victima s-a zbătut în mormântul de mică adâncime, mișcându-și cumva nasul și creând astfel goluri de aer care i-au permis să respire.

Cuplul, care locuia într-o suburbie situată la 97 kilometri sud-vest de orașul Seattle, se afla în mijlocul unui divorț și se certau pentru bani. Soțul ei i-ar fi spus că „mai degrabă o va ucide decât să-i dea banii de pensie de întreținere”.

Bărbatul, care nu mai locuia cu soția sa dar uneori trecea să-și spele rufele, potrivit fiicei cuplului, și-a atacat soția în casa pe care înainte obișnuia să o împartă cu ea, duminică în jurul orei 13:00.

A urmărit-o pe Sook An în dormitorul în care aceasta se dusese să se schimbe și a atacat-o. A lovit-o cu pumnul și i-a legat la spate mâinile cu bandă adezivă, pe care a folosit-o și la legarea picioarelor, aplicând-o și peste ochii bietei femei.

Noroc că anterior ea a reușit să sune la 911 cu ceasul ei Apple și a trimis o notificare de urgență fiicei sale, în vârstă de 20 de ani și celei mai bune prietene, înainte de a fi târâtă de soțul său în garaj, unde i-a spart ceasul cu un ciocan.

Ulterior a fost scoasă din garaj și pusă într-o dubă marca Dodge Caravan din 2006, care aparținea victimei. Imaginile camerelor de supraveghere din casa unui vecin arată duba staționând în fața casei familiei și apoi plecând în viteză puțin mai târziu.

Sook An a declarat poliției că a fost legată și dusă undeva cu duba, unde și-a putut auzi soțul cum săpa o groapă în pământ. Apoi a înjunghiat-o în piept și a împins-o în groapă.

Documentul cauzei probabile spune că „un trunchi de copac greu” a fost, de asemenea, „pus deasupra ei”. După ce a fost aruncată în groapă, ea și-a putut auzi soțul în jurul gropii cum arunca pământ peste ea.

Sook An și-a reamintit în fața autorităților cum se străduia să respire în interiorul mormântului de mică adâncime și reușea să-și îndepărteze gunoiul de pe față, zvârcolindu-se continuu.

Ea a estimat că s-a aflat în mormântul respectiv timp de câteva ore, apoi Sook An a spus că a reușit să se elibereze de banda adezivă. Apoi s-a ridicat și a alergat la întâmplare aproximativ o jumătate de oră, până când a văzut o casă.

Potrivit documentelor instanței, ea a fost găsită ascunsă în spatele șopronului din curtea unei proprietăți, puțin înainte de ora 1:00 noaptea, de luni, 17 octombrie. Locatarii casei au sunat la 911.

Când poliția a sosit și a identificat-o drept femeia dată dispărută, ea a exclamat: „Soțul meu este încă pe undeva prin pădure!”.

Ulterior, anchetatorii au reușit să găsească mormântul de mică adâncime la marginea unei poieni. „Groapa părea să fie proaspăt săpată. În afara gropii era o bucată de bandă adezivă”, se spune în raport.

Potrivit unui dosar al Tribunalului districtului Thurston, când Sook An a scăpat în cele din urmă și a sunat la poliție, „avea încă bandă adezivă înfășurată în jurul gâtului, a feței și al gleznelor. Avea, de asemenea, vânătăi multiple la picioare, brațe și cap, iar hainele și părul ei erau acoperite de murdărie”.

Polițiștii din Lacey (Washington), au venit la casa femeii duminică după-amiază, după ce au auzit la un apel la 911 țipetele unei persoane care păreau rostite de o persoană cu căluș la gură. Polițiștii care au intervenit au găsit locuința goală, cu semne de dezordine în interior. Ușa garajului fusese lăsată deschisă, iar ușa casei era descuiată. Niciunul dintre cei doi copii ai cuplului nu a fost prezent la fața locului. Potrivit raportului cauzei probabile, locuința are o „istorie de violență domestică”.

Prietena lui Sook An, cea care a primit o notificare de urgență și se afla la fața locului când a sosit poliția, a spus autorităților că Chae Kyong An i-ar fi spus anterior soției sale cu care se afla în divorț: „Nu plec singur”. Acesta se confruntă acum cu acuzații de tentativă de omor de gradul I, răpire de gradul I și agresiune de gradul I, deși nu a fost încă acuzat oficial. El a fost trimis la închisoarea districtului marți, 18 octombrie, iar în ziua următoare a fost arestat fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune.

Investigațiile ulterioare au relevat că Sook An avea deja un ordin de protecție împotriva soțului său. Ea a cerut judecătorului să-i țină soțul în închisoare și l-a descris drept „extrem de inteligent”, după ce a lucrat în serviciile de informații pentru armata americană.

„Vă rog, fără cauțiune. Chiar îmi este frică pentru viața mea. Vreau doar să subliniez că îmi este foarte frică și că va încerca din nou să mă ucidă dacă iese afară”, a conchis victima.