joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O femeie l-a ucis pe un vecin care a abuzat sexual copiii ei. „Am făcut ceea ce ar face orice mamă”.

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 26 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

După ce a aflat că trei dintre cei cinci copii minori ai săi au fost abuzați sexual, Sarah Sands, o femeie de naționalitate britanică, a băut două sticle de vin și a mers la casa pedofilului Michael Pleasted de 77 de ani, domiciliat într-un bloc învecinat cu locuința ei din estul Londrei, apoi l-a înjunghiat mortal cu opt lovituri de cuțit.

Sarah Sands, îndreptându-se către locuința pedofilului. Foto: bbc.com

Deși incidentul a avut loc în toamna anului 2014, revelația surprinzătoare vine după ce mama și fiii săi au acordat recent un interviu pentru BBC, în care au oferit detalii sumbre și uluitoare despre oribilul incident. Sarah a fost acuzată de omor din culpă în 2015 și a primit o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare.

În 2014, Sarah a descoperit că acuzatul Michael Pleasted s-a împrietenit cu ea doar pentru a-i abuza cei trei fii. În stadiile inițiale ale prieteniei cu Pleasted, Sarah nu știa că acesta era un pedofil care avea 24 de condamnări pentru infracțiuni sexuale săvârșite pe parcursul a 30 de ani și care făcuse și închisoare pentru infracțiunile sale.

„Am crezut că este un bătrân simpatic. Am gătit pentru el, am avut grijă de el, i-am ținut mereu companie când aveam timp”, a mărturisit Sarah în interviul pentru BBC.

S-a dovedit că Pleasted își schimbase identitatea devenind Robin Moult, tocmai pentru a se împrieteni cu Sarah și a arăta ca un bărbat nevinovat. Sâmbăta, băieții lucrau în magazinul local de hârtie, dar uneori Pleasted îi ducea la apartamentul său și îi abuza.

Când cei trei fii ai femeii au dezvăluit că Robin Moult a abuzat sexual de ei, a fost inițiat un proces în această privință. Acuzatul a scăpat de închisoare prin cauțiune, ceea ce l-a readus înapoi la Sarah și la casa fiilor ei.

Într-o seară de toamnă de acum opt ani, mama și-a părăsit casa înarmată cu un cuțit. Sarah a spus în instanță că a mers la Pleasted pentru a-l implora să-și recunoască faptele, ca să-i scutească pe tinerii acuzatori de a fi nevoiți să meargă în instanță.

Dar Michael nu a arătat nicio remuşcare şi a pretins că fiii ei mint. Acela a fost momentul în care Sarah l-a înjunghiat de mai multe ori, într-un acces de furie. Ulterior, ea a spus: „Am făcut ceea ce ar face orice mamă”.

Bradley, Alfie și Reece, cei trei fii abuzați, sunt adulți cu toții acum și au renunțat la dreptul la anonimat pentru a-și întreține mama, care a ieșit din închisoare după patru ani și care acum militează pentru o înăsprire a regulilor cu privire la permisiunea infractorilor sexuali de a-și schimba numele după executarea pedepsei.

Sarah împreună cu cei trei copii ai săi, abuzați de Pleasted. Foto: bbc.com

Într-un nou documentar de la BBC, numit „Killing My Children’s Abuser”, băieții au fost întrebați dacă sunt bucuroși că Pleasted a murit. Ei au răspuns imediat și la unison: „Oh, da, cu siguranță!”

De asemenea, Sarah, care are în total cinci copii, a fost filmată plângând în afara apartamentului unde și-a înjunghiat abuzatorul copiilor săi, în timp ce spunea: „Mi-a luat totul. Până în prezent, nu există cuvinte pentru a descrie modul în care te mănâncă din interior. Mi-a sfâșiat familia.

„Mi-a distrus viața și a încercat să-mi ia cel mai prețios lucru din viața mea. Copilașii ăia, nu se vor trezi într-o zi să spună că asta nu s-a întâmplat. Nu o să le pot lua niciodată coșmarurile când țipă noaptea.

„Nu le-am putut spune că a fost un vis – pentru că nu a fost – el a fost coșmarul vieții noastre. Mă distruge, pentru că sunt copilașii mei. Mi-aș da viața pentru ei”.

Pleasted a abuzat de trei dintre copiii ei și alți băieți din cartier și timp de trei decenii a comis infracțiuni de abuz asupra copiilor, primind 24 de condamnări.

Michael Pleasted, pedofilul ucis de mama copiiilor abuzați. Foto: bbc.com

O lacună legală permite infractorilor sexuali înregistrați să-și schimbe numele prin sondaj de opinie. Trucul poate ajuta persoanele să obțină un nou permis de conducere și pașaport și chiar o nouă verificare a cazierului judiciar DBS, care devine curat și le permite accesul la alți copii, a avertizat deputatul laburist Sarah Champion.

Sarah a mărturisit că acum a simțit remușcări pentru că l-a ucis. Ea a spus: „Am adus viață pe lume. Nu credeam niciodată că voi fi vinovată pentru că am luat viața cuiva”.

Dar tot ea a precizat: „Pentru pedofili, dacă atingi copiii, trebuie să existe consecințe. Și ascunzându-se în spatele schimbărilor de nume… trebuie să fie luat acest drept de la ei. Acest drept de a-și schimba numele trebuie să le fie luat”.

În același interviu pentru BBC, Bradley a recunoscut: „M-am gândit: „Jos pălăria!”… Nu o să neg”, când a aflat ce a făcut mama lui. Unul dintre gemenii lui Sarah, Reece, a spus că „a fost plăcut să știm că el a murit”, dar asta „nu a oprit nicio idee ulterioară, știi, ne trezeam adesea plângând și întrebând unde este mama”.

Alfie a adăugat: „Ne-a făcut să ne simțim mai în siguranță. Nu a oprit coșmarurile. Dar ne-a dat un sentiment de securitate pentru că nu trebuia să mergi pe stradă crezând că va veni după colț”.

Doamna Sands a fost condamnată pentru omor din culpă pe baza pierderii controlului după un proces la Old Bailey (Tribunalul din Londra) în 2015 și a fost condamnată la șapte ani și jumătate, după ce Curtea de Apel a mărit pedeapsa de trei ani și jumătate.

Ea a declarat instanței că voia să-l sperie, dar l-a atacat atunci când a susținut că fiii ei au inventat totul.

Sarah a explicat: „Mi-am dat seama că am făcut o mare greșeală. Nu avea remuşcări sub nicio formă. El a spus că fiii mei mint. Întreaga lume a înghețat pentru mine. Aveam cuțitul în mâna stângă și îmi amintesc că a încercat să-l apuce”.

Ea a subliniat că nu a intenționat niciodată să-l omoare pe pedofil. La doar câteva ore după crimă, Sarah s-a predat singură poliției, cu cuțitul și hainele pătate de sânge.

În timp ce mama lor era după gratii, cei cinci copii locuiau cu bunica lor. Descriind cum a fost, Bradley a spus: „Eram mulți. Noi toți într-o singură cameră. Nu exista intimitate.

„Bunica mea vorbea la telefon cu mama în închisoare, întrebând-o dacă pot să merg să joc fotbal sau să ies cu colegii mei. Și adesea ea spunea nu”. Bradley a recunoscut că a fost greu pentru ei cât Sarah a fost închisă.

Cu privire la pedeapsa cu închisoarea, Sarah a spus: „Am fost sinucigașă – și am plâns în fiecare zi timp de șase luni. Chiar și în acea stare tot sunam dimineața să spun bună dimineața și apoi după școală să aud despre zilele lor”.

Ea a adăugat: „Au fost supărați pe mine. Înainte să intru, eram atât de aproape de ei și apoi, dintr-o dată, nu mai eram acolo. A fost îngrozitor pentru ei”.

Pleasted era bine cunoscut în cartier, lucra la un chioșc de ziare și stătea adesea afară pentru a se întâlni cu diverse familii, fapt ce-i dădea acces la copiii mici. Blocul în care locuia, lângă familia Sands, avea vedere către un loc de joacă și o școală din estul Londrei.

Anul trecut, fiul cel mare Bradley, atunci în vârstă de 12 ani, a renunțat la dreptul la anonimat pentru a dezvălui crimele pedofilului.

Într-un alt interviu acordat BBC, frații gemeni Alfie și Reece, pe atunci în vârstă de 11 ani, au făcut publică și povestea lor. Ei au spus că puteau vedea casa agresorului lor de la a lor și se temeau să-l vadă când ieșeau afară.

Ministerul de Interne a declarat că a efectuat deja o analiză a problemei și că Regatul Unit are deja reguli stricte pentru a trata infractorii sexuali care trăiesc în comunitate.

Sarah Sands a fost eliberată din închisoare în 2018. Fiii ei spun că de atunci au reușit să-și refacă relația cu ea. „Ea a încercat să ne crească”, a spus Reece zâmbind. „A fost frumos, dar doar te face să realizezi toți acei ani care s-au pierdut”. „Nu există nimic care să rupă legătura de familie”, a adăugat Bradley.

Majori acum, cei trei tineri au recunoscut că în copilărie au regretat că au dezvăluit abuzul. „Dacă ne-am fi ținut cu toții din gură închisă, am fi avut-o pe mama noastră și am fi mers la cumpărături, la cinema, făcând ceea ce ar face un copil normal de 12 ani”, a precizat Bradley.

Dar tot ei au explicat că acum își dau seama că este foarte important ca victimele să vorbească. „E greu la început, dar devine mai bine”, a precizat Reece. „Ar trebui să vii mereu în față. E mai bine să vorbești. Dacă nu o faci, starea ta pur și simplu se va înrăutăți”, a conchis Alfie.