joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Fetița unor români din Germania a câștigat un premiu de 50.000 de euro: „Ești un copil-minune”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente Știri - marți, 21 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Fetița unor români emigranți în urmă cu 19 de ani în Germania, a câștigat finala concursului de talente Das Supertalent, organizat de RTL, cea mai importantă televiziune privată din Germania, relatează Libertatea.

Elena Turcan are 10 ani și a primit premiul întâi al concursului, în valoare de 50.000 de euro. Ești un copil-minune!”, i-a spus designerul de modă Michael Michalsky, prezent în juriu.

Elena Turcan. Captură video

Elena a urcat pentru prima dată pe dată de 2 octombrie, chiar în prima sâmbătă a emisiunii, când a cântat „O mio babbino caro”, de Giacomo Puccini din opera „Gianni Schicchi”, care a avut premiera în 1918. Cu interpretarea ei deosebită, fetița i-a făcut să plângă pe jurați și a fost prima concurentă care a primit buzz de aur, ajungând astfel direct în finală.

În schimb, în finala de săptămâna trecută Elena a cântat „Ave Maria” și a obținut 265 dintre voturile publicului, fiind astfel desemnată câștigătoare.

La prima apariție, au fost prezenți și bunicii din România ai Elenei, care au plâns când au ascultat-o pe fetiță cântând și apoi când aceasta i-a salutat în limba română: „Bună, bunicu! Bună, bunica!”

Gabriel și Laura Turcan, părinții Elenei, au emigrat în Germania în anul 2002. Elena e cea mai mică dintre cei trei copii ai lor, fetița mai are un frate și o soră, Tudor și Maria. „Când am o melodie care îmi place foarte mult mult, o cânt până îi enervez pe ceilalți”, recunoaște deschis cea mai mică dintre cei trei frați.