joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Fetița unui român din străinătate ținută legată de pat cu lanțul de către bunica sa

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 16 mai 2022 Etichete: , , , , ,

O femeie din comuna Cerăt, județul Dolj, este arestată la domiciliu, după ce polițiștii au descoperit că își ținea nepoata în vârstă de 10 ani legată de pat cu un lanț. Tatăl fetiței este plecat la muncă în străinătate, iar mama este în arest.

Polițiștii Secției nr.14 Poliție Rurală Bârca, împreună cu reprezentanții autorității locale, au mers, vineri, în comuna Cerăt, la locuința unei femei de 53 de ani, bunica unei fete de 10 ani, căreia îi este și asistent personal.

În una dintre camere a fost găsită copila de 10 ani, legată cu un lanț de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, iar lanțul era legat de piciorul patului. În faţa oamenilor legii, femeia a susţinut că a legat fetiţa ca să nu iasă pe stradă cât timp era plecată la magazin.

Pe numele femeii de 53 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate.

„În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Minora de 10 ani și fratele acesteia de 15 ani au fost preluați de reprezentanții DGASPC Dolj, minora fiind în afara oricărui pericol”, transmite Poliția Dolj.

Bunica a fost prezentată instanței de judecată care a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile.