miercuri, 29 mai 2024
Informația fără granițe


Fost ministru de Interne al României: „Închideți urgent Nădlac 1! Oamenii trec granița pe jos.”

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - marți, 31 martie 2020

Mihai Fifor, fost ministru de Interne al României, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că mai mulți oameni intră în țară pe jos prin punctul de frontieră Nadlac 1. Fifor solicită închiderea acestui punct și publică pe pagina lui de Facebook o imagine atașată următorului text:

„Închidem Suceava, dar nu închidem punctul de frontieră Nădlac 1 pentru cei care trec graniţa pe jos. Aceştia continuă să vină şi să vină, şi să vină. Intră în oraş, în magazine, în benzinării. Merg la gară şi iau trenul până la Arad şi de acolo schimbă şi pleacă unde le e destinaţia finală. În afară de o declaraţie, nimic. Nimeni nu ştie exact dacă oamenii aceştia sunt sau nu sunt pozitivi. Dar stau în gară, se urcă în tren şi apoi coboară în gara Arad.

Să vă mai spun de disperarea locuitorilor din Nădlac? De eforturile primarului de a-i duce la gară sau de a-i scoate din oraş? În momentul postării mele, sunt, de pildă, 15 cetăţeni veniţi noaptea trecută, înghesuiţi într-o tonetă şi aşteptând să plece care-ncotro. Domnule prefect Stoian, dacă totuşi mai trăiţi, poate luaţi nişte măsuri legale şi serioase. Poate transmiteţi şefilor ierarhici. Nădlac 1 trebuie urgent închis pentru traficul pietonal. Urgent!!!”, este mesajul postat de Mihai Fifor pe Facebook.

Nădlac 1 funcționează în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, în regim de trafic internațional cu specific rutier, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Ungaria.

Inchidem Suceava, dar nu inchidem punctul de frontiera Nadlac 1 pentru cei care trec granita pe jos. Acestia continua…

Gepostet von Mihai Fifor am Montag, 30. März 2020