miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Franța: Doi români și un francez au murit în urma unui grav accident pe autostrada A11

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 28 septembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Doi cetățeni români și unul francez au decedat în noaptea de miercuri spre joi, 26 septembrie 2019, în urma unui tragic accident rutier care a avut loc pe autostrada A11 din Franța, în dreptul localității Couffé , din departamentul Loire-Atlantique.

Conform celor relatate de La Provence, tragedia a avut loc în jurul orei 1:40, când o mașină la bordul căreia se aflau doi cetățeni români a intrat pe autostradă în sens invers de mers, prin intersecția Carquefou și a lovit un alt automobil care circula în mod regulamentar și care avea la bord doi cetățeni francezi.

Impactul dintre cele două autoturisme a provocat decesul pe loc pentru șoferul român, un bărbat în vârstă de 39 de ani, dar și a pasagerului său, precum și a șoferului francez, un tânăr în vârstă de 28 de ani. Pasagerul de cetățenie franceză, în vârstă de 21 de ani, ce se afla în mașina care circula regulamentar, a suferit răni foarte grave și este internat în stare critică la spital.

„În jurul orei 1:40, pe A11, între Ancenis și Nantes, pe direcția de circulație Angers-Nantes, un autovehicul a venit din sens opus și a lovit un alt autovehicul care depășea un camion”, au declarat jandarmii francezi.

Anchetatorii au dat ordin să fie executată autopsia asupra trupurilor fără viață ale șoferilor pentru a stabili dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante. Circulația pe A11 a fost întreruptă până în jurul orei 6:00 de vineri dimineață.