sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Franța: Muncitor forestier român mort în tragic accident de muncă după ce un copac a căzut peste el

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 8 august 2020 Etichete: , ,

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani, angajat al unei companii românești de exploatare a lemnului, dar care era detașat în Franța, și-a pierdut viața în urma unui tragic accident de muncă petrecut vineri, 7 august 2020. Potrivit publicației locale La Republicain Lorrain, conaționalul nostru a murit în pădurea Soucht din sudul Franței după ce trunchiul unui copac s-a prăbușit peste el.

Muncitorul român și colegii lui se pare că tăiau niște copaci în pădurea menționată mai sus când, unul dintre arborii tăiați s-a rupt practic în două. Trunchiul copacului s-a desprins de vârf în mod neașteptat și a căzut apoi peste lucrătorul român care n-a mai avut timp să se ferească.

Colegii victimei au solicitat imediat o ambulanță la fața locului și au încercat să-i acorde primul ajutor, dar rănile suferite erau prea grave și în cele din urmă au dus la decesul bărbatului. Jandarmeria din Bitche și Inspectorii de Muncă au intervenit, de asemenea, la locul tragediei pentru a verifica dinamica accidentului.