sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Franța: Un român și-a ucis soția, apoi a trimis un mesaj fiicei lor prin care o anunța că i-a omorât mama

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 iunie 2020 Etichete: , ,

Un bărbat român în vârstă de 54 de ani și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 iunie, scrie ziarul francez Le Parisien. Cei doi soți locuiau de mai mulți ani în localitatea Rueil-Malmaison (districtul Hauts-de-Seine din regiunea Île-de-France) din Franța.

Clădirea unde a avut loc crima. Foto: Google Maps

Potrivit sursei citate, crima a avut loc în apartamentul în care locuia cuplul de români și fiica lor, în vârstă de 18 ani, acesta fiind situat pe rue François-Jacob din localitatea precizată mai sus. Din primele informații reiese că, inițial, cei doi au început o discuție violentă, ceea ce a făcut-o pe fiica lor să plece de acasă și să se refugieze în locuința unor prieteni. În cursul dimineții însă, fata a încercat să-și sune părinții la telefon, dar niciunul dintre ei nu răspundea. În cele din urmă, a primit un mesaj de la tatăl ei prin care acesta îi dădea de știre fetei că i-a luat viața mamei sale.

„El a anunțat că i-a omorât mama și a spus că urmează să se sinucidă”, a declarat o rudă, citată de presa franceză.

Tânăra de 18 ani a alertat poliția, iar forțele de ordine au intervenit imediat la fața locului. Bărbatul român s-a baricadat însă în locuință și a refuzat să permită intrarea polițiștilor. Un ofițer de poliție a negociat timp de două ore cu criminalul până l-a convins să se predea, acesta permițând accesul polițiștilor în locuință în jurul orei 13:00, fiind astfel pus imediat sub arest.

Primele informații date publicității de către autoritățile franceze arată că femeia româncă, în vârstă de 51 de ani și care lucra ca secretară la un cabinet medical, a fost ucisă cu 3-4 lovituri de cuțit. Motivul: se presupune momentan că femeia i-ar fi spus că va divorța de el, iar soțul acesteia și-a pierdut mințile și a înjunghiat-o cu un cuțit.

Familia de români a emigrat în Franța în anul 2015, iar la începutul acestui an s-a mutat în apartamentul de pe rue François-Jacob din Rueil-Malmaison. Vecinii spun însă că nu au avut încă ocazia să-i cunoască. Zona a fost securizată temporar de forțele de ordine pentru a evita ca bărbatul să mai rănească și alte persoane.

Fiica celor doi soți a rămas în stare de șoc și se află acum în grija serviciilor sociale franceze care vor încerca să-i ofere asistență pentru a ajuta-o să depășească aceste momente.