vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Tren de mare viteză deraiat în Franța, 22 de răniți dintre care unul în stare critică

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 5 martie 2020 Etichete: , , ,

Un tren de mare viteză care a plecat în dimineața zilei de joi, 5 martie 2020, din nord-estul Franței către Paris a deraiat de pe șine și a provocat rănirea a 22 de persoane. La bordul trenului se aflau 348 de pasageri.

Trenul deraiat în această dimineață. Foto: francebleu.fr

Potrivit France Bleu, trenul a plecat din gara Strasbourg la ora 7:19, iar accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 7:30, când locomotiva trenului și primele patru vagoane au deraiat de pe șine în dreptul localității Ingenheim, puțin înainte de Saverne (Bas-Rhin) la aproximativ treizeci de kilometri de capitala Alsaziei. La fața locului au intervenit în scurt timp 100 de pompieri, 10 agenți SAMU și 47 de ambulanțe pentru a oferi ajutor victimelor.

Un prim bilanț al situației arată că mecanicul de tren a suferit răni foarte grave și starea sa este critică, iar alte 21 de persoane au suferit de asemenea răni mai mult sau mai puțin grave. Mecanicul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Strasbourg, mai precizează sursa citată.

Pasageri din tren alături de echipele de intervenție. Foto: francebleu.fr

La locul accidentului au mai intervenit apoi peste 100 de jandarmi pentru a asigura bună desfășurare a investigațiilor. Circulația trenurilor a fost deviată pe ambele sensuri și astfel au fost raportate întârzieri la celelalte curse.