joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Frontiera României cu Ungaria: 25 de cetăţeni străini au fost depistaţi ascunşi în autovehicule la vama Nădlac II

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 27 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 25 de persoane, cetăţeni din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de metode diferite de ascundere în mijloace de transport – portbagajul unui autoturism, axa unei semiremorci şi compartimentul de marfă al unui microbuz.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

În data de 27 iulie 2020, în jurul orei 00:45, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc H.O., în vârstă de 49 ani, conducând un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse în portbagaj, trei persoane.

Frontiera României cu Ungaria: 25 de cetăţeni străini au fost depistaţi ascunşi în autovehicule la vama Nădlac II

O oră mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.H., în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca IVECO, înmatriculat în Turcia, transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Germania.

Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului au fost descoperite în compartimentul marfă, douăzeci de persoane.

Iar la ora 04:45, tot PTF Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 29 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Scania şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite ascunse, pe axa semiremorcii, două persoane.

Frontiera României cu Ungaria: 25 de cetăţeni străini au fost depistaţi ascunşi în autovehicule la vama Nădlac II

În toate cele trei cazuri, persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele trei grupuri erau formate din 25 cetățeni străini, nouăsprezece bărbaţi şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii de 16 şi 17 ani, care au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.