fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Funeralii cu reguli stricte în România în caz că vor fi decese din cauza noului coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 14 martie 2020 Etichete: , , , ,

În România nu a fost înregistrat până astăzi niciun deces din cauza noului tip de coronavirus, dar autoritățile din țara noastră au pregătit un document care prevede reguli speciale stricte privind funeraliile care se vor face în cazul în care vor fi înregistrate decese din cauza COVID-19.

Conform Digi24, corpul persoanelor decedate în urma infecției cu coronavirus vor fi manipulate de angajații spitalelor, de angajații de la medicină legală, dar și de rude, în condiții extrem de stricte. Toți vor trebui să poarte echipamente de protecție, combinezoane, măști și mănuși de protecție.

Doar doi membri ai familiei se vor putea apropia de sicriul celui decedat după infecția cu Covid-19.

Și pentru cei din familia persoanei decedate regulile vor fi foarte stricte, trupurile vor fi introduse în saci, iar sicriele vor fi sigilate. Sicriul nu va putea fi deschis sub nicio formă, iar membrii familiei, numai doi dintre aceștia, se vor putea apropia doar dacă vor avea echipamente de protecție, măști și mănuși.

În același ordin se recomandă să nu se facă autopsia în astfel de cazuri, pentru ca angajații de la medicină legală să nu fie expuși niciunui risc.

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și în Italia au fost luate măsuri extreme în privința funeraliilor, una dintre acestea interzice participarea familiei și a apropiaților la înmormântarea celor decedați din cauza coronavirusului. Funeraliile obișnuite sunt practic interzise, ele sunt înlocuite de câteva rugăciuni spuse de preoți.

DISTRIBUIE