joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Furtună în Marea Britanie, zboruri către România cu întârzieri de până la opt ore

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 18 februarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Călătorii români ce doresc să părăsească Marea Britanie se confruntă cu întârzieri mari și anulări de curse aeriene pe aeroportul Luton, deoarece furtuna Eunice a perturbat zborurile către și dinspre Regatul Unit.

Unele dintre zborurile întârziate includ cursa W63652 de la ora 8:25 a.m. a companiei Wizz Air către Iași, în România, care a fost amânată cu două ore și jumătate. De asemenea, cursa OB2932 de la compania Blue Air spre Bacău a fost amânată cu opt ore.

Aproape fiecare zbor care părăsește aeroportul Luton are întârzieri de cel puțin o jumătate de oră, cu timpi de așteptare chiar și mai mari, avertizează Northants Live.

Oamenilor li s-a spus să se aștepte la întârzieri și anulări pentru zboruri, trenuri și drumuri închise, deoarece furtuna aduce intensificări ale vântului ce poate atinge în Marea Britanie viteze între 110 km/h și 130 km/h.

O avertizare de cod roșu a fost instituită atât pentru zona de sud-vest, cât și pentru Londra și zona de sud-est a Marii Britanii, pentru mai târziu. Între timp, o avertizare de cod portocaliu este în vigoare pentru Northamptonshire și Luton, precum și pentru o mare parte din restul Regatului Unit.

Sute de zboruri au fost anulate și multe altele au fost amânate, deoarece furtuna Eunice continuă să provoace perturbări ale transportului în Marea Britanie.

O serie de zboruri de pe aeroporturile din Londra, Manchester, Midlands și Devon au fost serios afectate.

Între timp, companiile feroviare au emis o avertizare „nu călătoriți”, deoarece daunele provocate de furtună provoacă închideri de linii feroviare pe scară largă. Pe fondul avertizărilor de vreme severă pentru anumite părți ale Angliei, oamenii sunt îndemnați să stea acasă, dacă este posibil.

Cirim, firma de analiză a circulației aeriene din Marea Britanie, estimează că un total de 436 de zboruri au fost anulate în regat până în ziua de vineri, 18 februarie, aeroporturile Heathrow, London City și Manchester fiind printre cele mai afectate.

Cel puțin 65 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Heathrow, potrivit furnizorului de date de aviație FlightStats.

Aeroportul Gatwick a înregistrat vineri dimineață 15 anulări și mai multe întârzieri. Un zbor de la Bordeaux la Londra-Gatwick a avut două aterizări anulate și apoi s-a întors în Franța la mai mult de trei ore de la plecarea sa.

Un alt zbor, al British Airways, de la Chicago la Heathrow a deviat pasagerii spre Geneva, în timp ce EasyJet și British Airways au anulat și redus, de asemenea, unele zboruri.

Aeroportul Exeter a anulat parțial zborurile către Edinburgh, Exeter și Belfast. Aeroporturile din Manchester, Birmingham și East Midlands au cerut pasagerilor să verifice în prealabil starea zborului, înainte de a se deplasa la aeroport.

Autoritatea Aeronautică Civilă le reamintește oamenilor faptul că toate companiile aeriene au obligația de diligență, în caz de întârzieri. Acest lucru ar putea include furnizarea de alimente și băuturi, precum și cazarea, în cazul în care există o întârziere peste noapte.

Meteorologii recomandă localnicilor să facă doar călătorii esențiale și ca toți cei ce trebuie să călătorească, să aibă o grijă deosebită.