miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Furtună puternică în Grecia. O turistă româncă şi băiețelul ei de 8 ani au murit

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - joi, 11 iulie 2019

O femeie şi un copil de naționalitate română, au murit în Grecia, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtuni care a afectat nordul țării, anunţă BBC. Numărul total al celor care și-au pierdut viața se ridică la şase. Alte 30 de persoane au fost rănite.

Românca şi băiețelul ei în vârstă de 8 ani au murit striviţi de un acoperiş luat de rafale de vânt, în seara de miercuri, 10 iulie, în regiunea Halkidiki, din nordul Greciei, unde a avut loc o tornadă cu rafale de vânt violente şi grindină, au anunţat autortăţile.

Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievaţi de postul public grec de televiziune ERT.

Un rus şi fiul său în vârstă de doi ani au fost ucişi la un hotel, în urma căderii unui copac, în staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic, al doilea cel mai important oraş din Grecia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

La Propontida, o localitate situată în apropiere, doi turiști cehi murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

În câteva minute, străzile s-au umplut de șuvoaie vijelioase, scrie protv.

Mașinile au fost luate pe sus și unii pietoni au fost cât pe ce să se înece. Pompierii au primit sute de apeluri numai în centrul orașului, pentru evacuarea apei din subsoluri.

În zonele mai joase au fost inundate case si magazine. După trecerea furtunii au fost probleme și la aprovizionarea cu apă potabilă.

Furtuna a perturbat, într-o anumită măsură, inclusiv traficul aerian.

Aprovizionarea avioanelor cu carburant a fost întreruptă din cauza fulgerelor.