marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Germania: 13 muncitori români au fugit de la o fermă unde erau la cules sparanghel. Căutați cu poliția

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 30 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un număr de 13 români care au plecat în Germania la cules sparanghel au părăsit ferma unde erau cazați și sunt căutați de polițiștii din această țară, informează Neuer Osnabrucker Zeitung.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Nienburg / Schaumburg a confirmat pentru sursa citată că sunt căutate un număr de 13 persoane, lucrători agricoli care au părăsit o fermă din Hoyerhagen (Nienburg) pe data de 23 aprilie, în condițiile în care aceștia ar fi trebuit să respecte perioada de carantinare de 14 zile. Muncitorii erau veniți din România cu un avion special pentru transportul sezonierilor. Ajunși la fața locului, nemulțumiți de condițiile de cazare și plată oferite de fermierul german, au decis să plece împotriva obligațiilor pe care le aveau.

Conform regulamentului emis de guvernul german, pentru protejarea populației împotriva infecției cu Covid-19, lucrătorii erau obligați să stea în carantină 14 zile de la sosire. Deoarece au încălcat reglementările, poliția îi caută acum „din motive de securitate”. Polițiștii au subliniat că nu există dovezi că cei plecați ar fi pozitivi la coronavirus.

Căutările se vor desfășura până sâmbătă, 2 mai, când expiră perioada de carantină.

Între timp, unul dintre cei plecați s-a întors la ferma respectivă.