duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Germania: bărbat român condamnat la 9 luni de închisoare pentru că a încercat să se sinucidă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 august 2019 Etichete: , , ,

Un bărbat român din Germania a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru că a încercat să se sinucidă în repetate rânduri aruncându-se în fața trenului în gara din Dusseldorf, Germania.

Potrivit ziarului german Express, bărbatul se numește Dorian G., are 41 de ani și locuiește în Germania din anul 2010. De ceva timp însă acesta trăiește o viață singuratică, fără un acoperiș deasupra capului, fără un loc de muncă și nu cunoaște nici limba germană destul de bine încât să se poată descurca. La toate acestea se mai adăugă și probleme cu alcoolul.

Dorian G., 41 de ani. Sursa foto: Express.de

Disperarea l-a dus pe conaționalul nostru la gestul extrem de a-și lua viața în mai multe rânduri, încercând să se arunce în fața trenului pe liniile 13 și 14 ale gării din Dusseldorf. Din fericire, majoritatea acestor tentative au eșuat, fiind salvat în ultima clipă fie de oamenii care așteptau trenul, fie de angajați ai instituției feroviare.

De fiecare dată când era salvat însă, procedura se repeta în același mod: era internat într-un spital psihiatric, era externat după câteva zile și apoi încerca din nou să se sinucidă. Și din nou era salvat de oamenii care se aflau în preajma sa când încerca să pună în aplicație extremul său gest.

Două dintre aceste tentative însă i-au adus lui Dorian o condamnare la 9 luni de închisoare, după ce instituția feroviară a decis să-l dea în judecată pentru întreruperea circulației și punerea pasagerilor în pericol.

La prima tentativă, bărbatul român a încercat să se sinucidă așezându-se pe linia de tren numărul 13 din gara menționată mai sus. Ceea ce l-a împins să recurgă la acest gest atunci a fost faptul că femeia pe care o iubea s-a măritat cu un alt bărbat, spunea românul. Conductorul de tren l-a văzut pe Dorian întins pe șine și a reușit să oprească la timp locomotiva. Nimeni nu a fost rănit, din fericire, nici măcar bărbatul român.

La cea de-a doua tentativă a încercat să-și ia viața așezându-se pe linia de tren cu numărul 14, dar angajații gării au reușit să-l salveze la timp, în ciuda faptului că Dorian se zbătea, dând din mâini și din picioare, pentru a fi lăsat pe șine. Chiar și când a fost preluat de polițiști, românul a fost agresiv și una dintre acuzații a fost și opunerea de rezistență în fața unui organ public. Această tentativă, a povestit apoi bărbatul în tribunal, a fost declanșată de faptul că nu reușea să găsească un loc de muncă.

Bărbatul a fost așadar condamnat la 9 luni de închisoare pentru tentativele sale de sinucidere și se pare că mai are de executat ceva timp și pentru altă infracțiune, mai precizează sursa citată. Dar pentru bărbatul român ar putea fi o șansă la o nouă viață acesta: Dorian a spus că în închisoarea va urma un curs de limba germană și când va ieși își va găsi un loc de muncă.