luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Germania: Doi români păgubiți de mii de lire sterline de un fals polițist

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 10 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Doi cetățeni români aflați în tranzit prin Germania au fost păgubiți de mii de lire sterline de un bărbat care s-a dat drept polițist german. Escrocheria asupra românilor a avut loc în seara zilei de duminică, 8 decembrie 2019, în stația de autobuz Meigermühle din localitatea Lohmar, scrie ksta.de.

Conaționalii noștri, în vârstă  de 24 și 28 de ani, se aflau la bordul unei camionete și s-au oprit în jurul orei 22:00 la o benzinărie de la castelul Sülz din localitate. După ce au făcut plinul, au pornit pe șoseaua L288 înspre intrarea pe autostrada Lohmar-Nord, dar la un moment dat o mașină Alfa Romeo de culoare argintie le-a tăiat calea și i-a constrâns să oprească.

Cei doi români au tras camioneta pe dreapta în stația de autobuz Meigermühle, iar de pe partea pasagerului a autoturismului Alfa Romeo a coborât  un bărbat de circa 1,70 – 1,75 metri înălțime, cu părul negru, care s-a prezentat în limba germană ca fiind drept polițist și le-a arătat tinerilor o legitimație falsă. Presupusul polițist i-a întrebat apoi pe cetățenii români dacă transportă substanțe ilegale sau țigări, apoi le-a cerut spre verificare un rucsac pe care-l aveau în mașină.

Bărbatul care s-a prezentat ca fiind polițist s-a uitat în rucsac și apoi, fără să mai scoată vreun cuvânt, s-a întors la mașina sa și a fugit cu rucsac cu tot. Conaționalii noștri și-au dat seama atunci că tocmai au fost înșelați și s-au întors la benzinărie, de unde au sunat la poliție și au denunțat furtul rucsacului.

Potrivit celor declarate autorităților de către tinerii români, în rucsacul furat de falsul polițist se aflau câteva mii de lire sterline care veneau din vânzarea unor mașini în Marea Britanie. Poliția germană a deschis o anchetă în vederea identificării infractorului și cer ajutorul celor care au trecut prin zona stației de autobuz Meigermühle din Lohmar în jurul orei 22:00 să-i ajute cu orice informație care poate fi utilă pentru descoperirea făptașului.

Cine are informații este rugat să sune la poliția din Lohmar apelând numărul (0049) 0224 1541 3121.