joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania: dubă românească mistuită de flăcări pe autostradă. Transporta colete și mărfuri

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 24 martie 2022 Etichete: , , , ,

O furgonetă înmatriculată în România a ars complet pe autostrada germană A7 miercuri, 23 martie 2022, în jurul orei 12:30, aproape de nodul de autostradă Kirchheimer Dreieck, situat în proximitatea localității Bad Hersfeld (Hessen).

Duba românească mistuită de flăcări. Foto: hessennews.tv

Șoferul de naționalitate română a scăpat nevătămat. Acesta a reușit cu greu să-și decupleze remorca pe care o tracta și să salveze trei biciclete din cala de marfă a furgonetei, când vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Fumul negru rezultat în urma incendiului putea fi văzut la kilometri depărtare. În ciuda eforturilor pompierilor din Kirchheim, care au ajuns rapid la locul incendiului, furgoneta nu a putut fi împiedicată să ardă în întregime.

Pompierii nu au reușit să stingă flăcările, furgoneta fiind arsă complet. Foto: hessennews.tv

De asemenea, terasamentul de lângă autostradă a luat foc de la vehiculul care ardea. Șoferul unui camion de mici dimensiuni din România, care s-a întâmplat să treacă pe acolo, a oprit pentru a oferi ajutor șoferului dubei.

Întrucât cunoștea limba germană, el și-a ajutat conaționalul să se înțeleagă cu polițiștii sosiți la fața locului, pentru a definitiva procedurile incidentului.

Nodul de autostradă Kirchheimer Dreieck este o intersecție de trafic cu trei ramificații, unde autostrada A4 (Aachen-Eisenach-Görlitz) se intersectează cu autostrada A7 (Ellund-Hamburg-Kassel-Füssen).

Două dintre cele trei benzi ale A7 și ieșirea spre tangenta de pe A4, în direcția est, au trebuit să fie închise. S-a format rapid un ambuteiaj de câțiva kilometri. După primele investigații, se presupune că o defecțiune tehnică ar fi fost cauza incendiului.