joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania intenționează introducerea testelor pentru coronavirus în aeroporturi

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 28 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Landul Bavaria a cerut luni, 27 iulie, guvernului federal din Germania să clarifice cum se va putea introduce cât mai rapid obligativitatea testării pentru coronavirus în aeroporturi pentru a garanta că întoarcerea persoanelor plecate în vacanţă sau a turiștilor nu va duce la înmulţirea cazurilor din cea mai mare economie a Europei, relatează Agerpres.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că există tot mai multe îngrijorări că persoanele care se întorc din vacanţă sau care intră în țară ca turiști ar putea duce la multe „situaţii de tip Ischgl”, făcând referire la staţiunea de ski din Austria care a fost sursa unora dintre primele cazuri de coronavirus din Germania.

„Avem nevoie de teste în aeroporturi şi avem nevoie de ele cât mai repede posibil” a spus Soeder într-o conferinţă de presă.

„Pregătim totul pentru ca atunci când guvernul federal ne va oferi baza legală, să putem apăsa imediat butonul de start”, a adăugat el.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat sâmbătă că guvernul verifică dacă este posibil legal să obligi pe cineva să facă un test, fără a încălca drepturile de bază ale cetăţenilor.

Germania a înregistrat peste 205.000 de cazuri de coronavirus şi peste 9.000 de decese.