joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania: Un român a leșinat la volan în timp ce era pe autostradă. Salvat de șoferii de camion

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 22 aprilie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român în vârstă de 55 de ani și-a pierdut cunoștința joi, 21 aprilie, în timp ce conducea un autoturism VW Passat pe autostrada germană A3. Mașina acestuia venea de la granița cu Austria și se îndrepta către Regensburg, când bărbatului i s-a făcut rău și a leșinat.

Șoferul este acum în afara oricărui pericol, iar acest lucru a fost posibil numai datorită intervenției curajoase a mai multor șoferi de camion care au depășit Passat-ul și l-au văzut pe șofer român leșinat la volan, astfel încât tragedia a putut fi prevenită.

Aceștia au asigurat mașina românului până la oprirea sa, încadrând-o între camioanele lor articulate și, de asemenea, au alertat poliția de autostradă din Straubing. Autoturismul conaționalului nostru s-a oprit pe banda din partea dreaptă a autostrăzii, lângă localitatea Steinach (Bavaria), la scurt timp după ce trecuse de intersecția Straubing.

Tot șoferii de camion au fost cei care i-au acordat primul ajutor victimei, până la sosirea medicului de urgență la fața locului, ceea ce, probabil, i-a salvat viața. Cauza pierderii cunoștinței șoferului român este încă în curs de elucidare la Spitalul din Straubing. În urma incidentului, pe A3 s-a format un ambuteiaj până aproape de intersecția Straubing.