vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania: Șofer român prins beat la volan și lăsat fără permis. La 3 ore după aceea, TIR-ul a luat foc și un șofer a murit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 19 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Tragedie de nedescris în Germania, pe autostrada A4, în dreptul localității Kerpen, unde un TIR înmatriculat în România a luat foc, iar șoferul acestuia a ars de viu în cabină. Cu câteva ore înainte de dramaticul accident, șoferul aceluiași TIR – nu se știe încă dacă este același care a decedat – a fost lăsat fără permis de conducere fiindcă se afla la volan sub influența alcoolului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția din Köln, o persoană a sunat la poliție în jurul orei 12:30 de marți, 18 august, pentru a semnala faptul că un șofer de TIR lăsa impresia că era foarte beat în timp ce alimenta automarfarul în zona de serviciu Frechen-Nord. O patrulă a poliției s-a prezentat imediat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate asupra șoferului, un bărbat român în vârstă de 56 de ani, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie în aerul expirat de 2,6 la mie.

Polițiștii germani i-au solicitat șoferului să efectueze și un test de sânge pentru alcoolemie, dar între timp i-au suspendat permisul de conducere și i-au interzis să continue drumul. Contactat prin telefon de către autoritățile germane, angajatorul șoferului român a dat asigurări că va trimite un alt șofer pentru a-l înlocui pe cel aflat în stare de ebrietate, iar polițiștii au efectuat astfel procedurile de rigoare, apoi au plecat.

În jurul orei 15:15, însă, același TIR al cărui șofer a fost găsit beat cu circa trei ore mai devreme, a fost implicat într-un accident pe autostrada A4, iar bărbatul care-l conducea a murit în cabină, în urma unui incendiu provocat de răsturnarea automarfarului. Martorii spun că TIR-ul a atins balustrada din dreapta carosabilului, s-a răsturnat și a luat foc. Nu se știe, însă, până la această oră, dacă șoferul decedat în cabină este același care a fost găsit beat la volan în zona de serviciu Frechen-Nord și căruia i-a fost suspendat permisul de conducere.

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a descoperi cu exactitate atât identitatea șoferului, cât și dinamica accidentului.