fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Germania suspendă din 16 iunie toate controalele la frontieră pentru cetățenii din UE

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 14 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Germania va ridica de marți, 16 iunie, controalele la frontierele cu țările vecine, punând capăt celor trei luni de restricții impuse din cauza pandemiei de Covid-19, anunță Agerpres.

Horst Seehofer, ministrul federal de Interne, a declarat că de marți se vor ridica ultimele restricții în cazul cetățenilor din Elveția și din blocul membrilor UE. Tot atunci se va renunța și la obligația autoizolării pentru vizitatorii care vin din UE, cu excepția Spaniei. Pentru turiștii veniți din această țară, măsura impusă de autorități rămâne valabilă până pe 21 iunie.

Potrivit regulilor impuse în 14 din cele 16 landuri federale, persoanele care sosesc din state UE în care rata de infectare cu noul virus este ridicată trebuie să se autoizoleze. Dacă statul din care vin turiștii a raportat peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile, aceștia vor trebui să intre în izolare pentru 14 zile.

Germania este pe lista țărilor din care nu se face izolare la domiciliu în momentul întoarcerii în România

Potrivit hotărârii CNSU, în baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), se aprobă, începând cu 15 iunie, ora 0,00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuinţă/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

DISTRIBUIE