marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Germania: Un jurnalist român a deconspirat în fața polițiștilor un cetățean tadjic cu acte false românești

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 20 septembrie 2020 Etichete: , ,

Un bărbat originar din Tadjikistan, care se dădea drept cetățean român în timpul unui control de rutină în Germania, a fost deconspirat de un jurnalist român în fața polițiștilor după ce a observat că individul nu vorbea limba română. Conform unui comunicat de presă publicat de polițiștii germani, cetățeanul tadjic a prezentat documente de identitate românești, dar care erau false.

Totul s-a întâmplat în timpul unei operațiuni la scară largă de combatere a muncii la negru organizată joi, 17 septembrie 2020, de către polițișții de la serviciul de trafic din districtul Rhein-Sieg în colaborare cu agenții de la biroul vamal principal Köln. În acest scop, autoritățile germane au înființat puncte de control în localitățile Troisdorf, Niederkassel și Hennef, iar pe lângă încălcările obișnuite ale codului rutier au fost opriți și patru șoferi care nu aveau permis de conducere.

Unul dintre cei patru bărbați, care lucra pe post de curier pe o furgonetă Mercedes Sprinter, le-a prezentat polițiștilor acte de identitate românești, se precizează în comunicat. În timpul controlului, șoferul respectiv a intrat în vorbă cu un jurnalist român, prezent și el la punctul de control. Spre surprinderea conaționalului nostru, însă, șoferul de curierat nu vorbea limba română, ci limba rusă, iar jurnalistul român i-a avertizat imediat pe polițiști despre acest fapt.

Agenții de poliție au constatat astfel că șoferul a prezentat acte de identitate false și l-au identificat apoi ca fiind un tânăr tadjic în vârstă de 28 de ani care se afla de mult timp în Germania. Acesta a fost transferat ulterior agenților de la biroul pentru imigranți pentru investigații suplimentare legate de șederea sa ilegală pe teritoriul german și a fost pus sub urmărire penală pentru conducere fără permis și fals în documente.

DISTRIBUIE