miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Gestul unor copii din Germania pentru cei mai puțin norocoși din țara noastră: le-au pregătit cadouri de Crăciun

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 8 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Inițiativa caritabilă a Fundației Pater Berno din Meckenbeuren (Bodensee, Baden-Württemberg) de a face fericiți copiii săraci acum, în preajma Crăciunului, a primit imediat un răspuns afirmativ din partea elevilor școlii GMS (Gemeinschaftsschule) Schreienesch din Friedrichshafen. Aceștia au reușit să umple și să decoreze peste 60 de pachete destinate copiilor sărmani din România.

În primul rând, era important ca pachetele să aibă un aspect cât mai atractiv. Cu multă dăruire și creativitate, elevii și-au asumat această sarcină, astfel încât pachetele au căpătat un design captivant, în ton cu minunatele sărbători de iarnă. Ulterior, cu un nivel ridicat de angajament, donațiile au mers ca pe roate și așa s-au strâns cantități mari de jucării, fesuri, haine, articole de papetărie, de igienă și, bineînțeles, dulciuri.

În cele din urmă, peste 60 de pachete au putut fi umplute cu donațiile strânse cu mult drag. La ambalare, elevii trebuiau să se asigure că în fiecare pungă există aproximativ aceeași cantitate de obiecte sau dulciuri, pentru ca toți copiii români să fie mulțumiți de cadoul primit.

Cu meritate laude adresate elevilor și mulțumiri profesorilor de clasă implicați, profesorul coordonator, doamna Carolin Lutz, a primit numeroasele pachete care vor fi livrate la Timișoara, unde vor fi împărțite copiilor nevoiași din grădinițe, școli și orfelinate.