joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Gheorghe, ucis în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod. Cinci persoane au fost arestate

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - marți, 14 mai 2024 Etichete: , , , , , , ,

Cinci tineri au fost arestați în cazul morții șoferului român de camion, ucis de un capac de canal aruncat în Belgia de pe un pod, informează El Periodico.

Gheorghe Tibil,  șofer profesionist care lucra pentru compania Benejúzar Castillo Trans din Spania, a fost ucis în Belgia după ce cinci tineri, aflați sub influența substanțelor interzise, au aruncat de pe un pod o gură de canal în parbrizul camionului, provocându-i răni fatale.

Incidentul tragic s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1:30, pe autostrada E42, între localitățile Héron și Andenne, la limita dintre provinciile Liège și Namur.

Capacul de canal, sub formă de grătar, cântărea aproximativ 40 de kilograme. Acesta a fost aruncat de pe pod și a spart parbrizul camionului condus de Gheorghe Tibil.

„Cinci indivizi au aruncat o gură de canal, care a intrat în cabina camionului prin parbriz, spărgându-i craniul și fața în două”, a declarat Gloria Romera, directorul companiei Castillo Trans. „Cioburile de sticlă s-au înfipt în tot corpul său”.

Gheorghe Tibil, în vârstă de 50 de ani, a murit pe loc.

Ghoerghe Tibil. Foto: Facebook

Soția sa, Maria Godja, care îl însoțea pe scaunul din dreapta, a reușit să-și scoată centura de siguranță, să treacă pe scaunul șoferului și să oprească camionul, evitând astfel o tragedie și mai mare.

Gloria Romera a adăugat că avocații companiei din Belgia vor deschide un proces împotriva suspecților, trei adulți și doi minori, care se pare că acționau sub influența oxidului de azot, cunoscut pentru efectele sale euforice atunci când este inhalat, motiv pentru care este adesea folosit ca substamță recreativă. Inhalarea acestui gaz poate provoca o stare de euforie, râs incontrolabil, dar și halucinații.

 

Confederația Spaniolă a Transportului de Mărfuri (CETM) și-a exprimat „consternarea și profunda durere” după aflarea veștii tragice:

„Dorim să transmitem cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor, precum și întregii echipe Castillo Trans, în fața acestui deznodământ nedrept”, a declarat CETM, exprimându-și totodată sprijinul pentru Maria Godja.

„Condamnăm acest atac și sperăm ca autoritățile belgiene să investigheze și să îi găsească pe cei responsabili de moartea lui Gheorghe Tibil. O astfel de crimă nu poate rămâne nepedepsită și avem încredere că se va face dreptate”.

Incidentul a șocat comunitatea transportatorilor, iar cei responsabili pentru acest act îngrozitor sunt acum subiectul unei investigații amănunțite, menită să aducă lumină asupra circumstanțelor și să asigure pedepsirea celor vinovați.