marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Grav accident de muncă în Belgia, un muncitor român și-a pierdut viața după ce o placă de beton a căzut peste el

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 9 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Un muncitor român din Belgia și-a pierdut viața luni, 8 iunie 2020, pe un șantier din localitatea Kortrijk după ce o structură din beton s-a prăbușit peste el. Rănile suferite de conaționalul nostru i-au provocat decesul pe loc.

Potrivit HLN.be, tragedia a avut loc în jurul orei 16:00 de ieri pe un șantier situat pe strada Graaf Karel de Goedelaan din Kortrijk unde se construiește un centru de cercetare pentru Universitatea Gent. Din primele informații reiese că victima, un bărbat român în vârstă de 38 de ani, a fost prins sub o structură de beton care s-a prăbușit peste el. Conaționalul nostru a decedat pe loc sub privirile neputincioase ale colegilor săi.

Imagine de la locul tragediei. Foto: Alexander Haezebrouck/hln.be

Procuratura din Kortrijk în colaborare cu serviciul local de asistență profesională au deschis o anchetă pentru a descoperi circumstanțele în care a avut loc tragedia și dacă au fost respectate reglementările de siguranță la locul de muncă. Șantierul a fost pus sub sechestru pentru efectuarea investigațiilor, mai precizează sursa citată.