marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Grecia: Sute de oameni evacuați din cauza incendiilor devastatoare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 16 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Aproximativ 300 de localnici și turiști din două sate au fost evacuați de către autorități din insula grecească Zakynthos, relatează Euronews. Satele Keri şi Agalas au fost evacuate preventiv, întrucât flăcările s-au apropiat amenințător de locuințe.

Nu există victime ca urmare a acestui incendiu, însă s-a decis evacuarea deoarece flăcările se află foarte aproape de case.

„Am evacuat aproximativ 300 de rezidenți și turiști din satele Keri și Agalas ca măsură de precauție”, a informat un purtător de cuvânt al Pompierilor.

Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor, iar mai multe aeronave destinate stingerii incendiilor au participat la operațiune.

Incendiul este întețit de vânturile puternice, iar meteorologii au informat că nu se așteaptă ca viteza vântului să scadă până marți.

Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de Atena, un alt incendiu a afectat duminică regiunea Loutraki, aflată la 80 de kilometri de capitala Greciei, brigada de pompieri informând că a fost solicitată să stingă peste 70 de focuri în ultimele 24 de ore.

Aproximativ 48.000 de români locuiesc în Grecia. Pe lângă aceștia se adaugă un număr mare de turiști prezenți pe teritoriul grecesc.