vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Grupare care se ocupa cu trafic de minori și proxenetism în Marea Britanie, Germania și Austria, destructurată în România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 11 noiembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au desfășurat în această dimineață de 11 noiembrie 2020 mai multe percheziții domiciliare la membrii unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. În urma anchetei efectuate, polițiștii au executat 18 mandate de arestare printre membrii acestei grupări.

Potrivit unui comunicat de presă din partea Poliție Române primit la adresa redacției noastre, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au desfășurat în această dimineață o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălarea banilor. În cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj, Gorj, Olt, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Giurgiu și Ilfov, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2014 şi până în prezent, membrii unui grup infracțional organizat ar fi avut preocupări infracționale privind racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a mai multe minore şi tinere, în Germania, Marea Britanie şi Austria”, informează Poliția Română.

Au fost puse astfel în executare 18 mandate de arestare, suspecții fiind duși la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Craivoa și la D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova, se mai precizează în comunicat.