miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Guvernul României: Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Știri - vineri, 11 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Vineri, 11 martie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu în România, după ce Guvernul a abrogat vineri OUG nr. 129/2021.

„Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Unele state au menţinut însă acest tip de formular, de aceea cei care doresc să călătorească în străinătate trebuie să verifice condiţiile de intrare în ţările respective. Cetăţenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular.

„A fost aprobată ordonanţa care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanţe, ţinând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilităţii măsurilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de la intrarea în ţară. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional” a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.