marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Guvernul României: Formularul digital de intrare în țară (PLF) va trebui completat și după data de 9 martie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Evenimente În evidență Informații utile Știri - miercuri, 9 martie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a făcut, miercuri, 9 martie, o serie de clarificări privind efectele generate de ieșirea din starea de alertă. Persoanele care intră în țară fără certificat verde sau testare nu mai intră în carantină, însă completarea PFL este încă obligatorie. Ministrul Rafila precizase că, odată cu încetarea stării de alertă, PLF nu va mai fi obligatoriu.

Așadar, conform noilor reglementări condițiile de intrare în România ar fi:

  • Nu se mai aplică măsura carantinării la intrarea în țară;
  • Toate persoanele care sosesc în România trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară (PLF), indiferent de specificul punctului de trecere a frontierei folosit: rutier, aerian, feroviar sau naval.

În privința certificatului verde Covid și a altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de marți, 8 martie, „nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document pe care cetățenii români îl pot utiliza călătorind în alte țări care au menținut această formulă”, a menționat Dan Cărbunaru.

„În privința formularului de localizare a pasagerului, până când nu va fi abrogată Ordonanța de urgență a guvernului 129/2021, acesta va rămâne necesar. Deci pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. Introducerea PFL în România a apărut ca urmare a unui context european în care tot mai multe state europene l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectați sau în risc de a fi contaminați și, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunța și România la un astfel de document. Până când însă nu se va întâmpla acest lucru, facem un apel în continuare la cetățenii români să continue să își proceseze, să-și completeze aceste formulare”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Formularul este disponibil aici https://plf.gov.ro/login.

DISTRIBUIE