joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Haos pe aeroporturile europene. Zboruri anulate din cauza lipsei de personal

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 23 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Haos și dezorganizare se preconizează pentru vara anului 2022 în ce privește călătoriile cu avionul din cauza grevelor anunțate și a lipsei de personal cu care se confruntă multe companii aeriene. Tot mai multe persoane se plâng deja că le-au fost anulate zborurile.

După doi ani de pandemie, timp în care companiile aeriene au concediat mult personal, acum se confruntă cu o creștere rapidă a rezervărilor căreia nu reușesc să-i facă față. Pe lângă lipsa de personal și grevele, anunțate de Ryanair, Volotea e Easyjet, se adaugă creșterea costurilor de operare și scumpirea combustibilului.

Lufthansa a anunțat deja că va reduce un număr de 900 de zboruri către și dinspre München și Frankfurt în iulie, din cauza lipsei de personal. Aceeași mișcare a fost urmată și de Swiss Air, care a anunțat reduceri în iulie și august, precum și de alte companii aeriene, care nu fac excepție.

De asemenea, și compania Easyjet a decis să reducă zborurile pentru vara anului 2022, din același motiv, al lipsei de personal.

Și în România situația pare scăpată de sub control. Sunt oameni care ajung să doarmă pe jos prin aeroport pentru că li se anulează zborurile. BlueAir a anulat peste 11.200 de zboruri fără să ofere compensare celor 180.000 de călători care-și cumpăraseră bilete. ANPC a transmis joi, 16 iunie, detalii despre ancheta care vizează compania aeriană Blue Air, precizând că, din 30 aprilie 2021, de când s-au ridicat majoritatea restricțiilor impuse de pandemie, compania a anulat peste 11.200 de zboruri.

Pentru a fi siguri că nu pierd banii, călătorii sunt sfătuiți să-și facă asigurare de călătorie. De asemenea, specialiștii spun că turiștii ar trebui să ceară despăgubiri în cazul în care zborul este anulat cu mai puțin de 7 zile până la decolare. Pe lângă valoarea biletului, aceștia pot primi și o sumă cuprinsă între 250 și 600 de euro.