miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Încă o țară europeană interzice accesul turiștilor români. România, pe lista țărilor „închise”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”, astfel că de sâmbătă, 1 august, românii nu mai sunt primiți în vizite turistice. În același timp cetățenii danezi sunt sfătuiți să evite călătoriile în țara noastră, iar dacă este totuși necesar la întoarcere să stea în carantină timp de 14 zile, anunță Ambasada României la Copenhaga.

„Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19”, anunță misiunea diplomatică.

Noile condiții de călătorie în Danemarca (cetățenii români pot intra numai pe motive de muncă, studii, afaceri):

1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei „motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), însă nu vor mai fi acceptate călătoriile în scop turistic/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista „motivelor întemeiate”, consultați copenhaga.mae.ro/local-news.
2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.
3. Persoanelor care sosesc din România li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.
4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei „motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.
5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor „închise”, gradul de risc a fost ridicat la „portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).