joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Incendiu într-un spital din România, cel puțin 8 persoane au decedat. Focul a izbucnit la secția de Terapie Intensivă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - vineri, 1 octombrie 2021 Etichete: , , , ,

Update: O altă persoană a decedat între timp, bilanțul victimelor se ridică la 9. Șapte dinte pacienții decedați sunt din secția ATI Covid a spitalului, secție unde erau internați zece bolnavi în momentul izbucnirii incendiului.

Un incendiu a izbucnit în această dimineață de vineri, 1 octombrie, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Până la acest moment cel puțin 8 persoane au decedat, informează G4media.

A fost activat planul roșu și planul alb de intervenție, ceea ce înseamnă evacuarea Unității de Primii Urgențe (UPU) și a Unității de Terapie Intesivă (ATI). Focul a izbucnit la parterul clădirii, la secția de Terapie Intensivă, iar cauzele izbucnirii incendiului rămân deocamdată necunoscute.

Incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Foto: ISU Constanța

Au fost evacuați peste 110 pacienți și personalul medical. Mai mulți pacienți au fost evacuați pe geam.

Incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensivă”.

„Toate instalațiile sunt foarte vechi și ca atare trebuie să fim foarte atenți. O să ne mai întâlnim cu astfel de probleme, în spitalele vechi”, a mai precizat Mihai Lupu.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța. Instituția este condusă încă din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, numită în funcție pe vremea administrației Radu Mazăre. Clădirea spitalului este veche de 60 de ani.