joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Incendiu la terminalul unui aeroport din Spania, traficul aerian închis în zonă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 15 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Un incendiu de proporții care a avut loc miercuri, 15 ianuarie 2020, la aeroportul din localitatea Alicante, comunitatea autonomă Valenciană, a constrâns autoritățile locale să evacueze zona și să blocheze traficul aerian.

Potrivit ziarului spaniol La Vanguardia, flăcările au pornit, din motive necunoscute, în jurul orei 14:30 la una din punțile terminalului de pasageri. Surse din aeroport spun că evacuarea aeroportului a fost efectuată ca măsură de precauție cu puțin timp înainte de ora 15:00 și că atât pasagerii, cât și angajații aeroportului au fost evacuați.

Intervenția pompierilor a fost promptă și până la această oră nu au fost raportate victime. Flăcările au ars un tavan fals și focul nu a fost stins încă, iar în acest moment intervenția este concentrată nu numai pe stingerea incendiului, ci și pe aerisirea terminalului de către fumul intens.

Traficul aerian este în continuare suspendat temporar în zonă, ceea ce a impus până acum două devieri ale avioanelor care urmau să aterizeze pe acest aeroport: una spre aeroportul din Valencia și alta spre regiunea Murcia. AENA, instituția care se ocupă de aeroport, a transmis pasagerilor într-un mesaj publicat pe Twitter că după ce focul va fi stins „se speră că veți putea trece pentru a putea fi îmbarcați în zborurile dumneavoastră în curând”.

Pentru astăzi, 125 de operațiuni aeriene erau planificate pe aeroportul din Alicante, dintre care 63 de zboruri au decolat sau au aterizat până la ora 15:00 fără complicații, restul fiind fie deviat ori întârziate.