miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Infractor român din Italia arestat după ce și-a pierdut telefonul în locul unde a dat lovitura

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 14 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

Un hoț stângaci, de naționalitate română, a fost arestat de polițiștii italieni din localitatea Florența (Firenze) după ce efectuat un furt într-un apartament și a fugit cu o sumă de bani, dar și-a „uitat” telefonul la locul faptei.

Potrivit ziarului La Nazione,  furtul a avut loc în luna februarie din acest an într-un apartament situat în Piazza Vittoria din localitatea menționată mai sus. Infractorul român, împreună cu alți doi complici, au pătruns în locuință și au spart un seif în care, sperau ei, se afla o sumă considerabilă de bani. Spre dezamăgirea lor, în interiorul seifului hoții au găsit numai suma de 1.600 de euro și au fost nevoiți să se mulțumească doar cu atât și să fugă.

În graba lor, însă, unul dintre ei și-a pierdut telefonul în acel apartament, dispozitivul fiind găsit apoi de polițiștii interveniți pentru investigațiile de rigoare. Anchetatorii au găsit în telefon, printre altele, chiar și imagini cu seiful pe care l-au spart, dar și informații care i-au ajutat să-l identifice pe autor în cele din urmă.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un român în vârstă de 33 de ani care, între timp, a mai fost denunțat și arestat de câteva ori din februarie și până în prezent. Mai mult, infractorul român și complicii săi sunt suspectați și de un jaf efectuat în localitatea Signa din provincia Firenze, de unde ar fi furat îngrășăminte și erbicide în valoare de 60.000 de euro de la o societate agricolă.

Bărbatul a fost pus sub arest preventiv și se află acum închis în penitenciar, în așteptarea judecății.