sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


O îngrijitoare româncă din Austria a pus pe fugă o bandă de hoți. Polițiștii fac apel la populație pentru a-i găsi

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 17 martie 2023 Etichete: , , , , ,

O îngrijitoare fixă (care locuiește la domiciliul persoanei îngrijite) de naționalitate română, în vârstă de 56 de ani, a pus pe fugă niște spărgători care au pătruns în casa pensionarului pe care îl îngrijea, în localitatea Volders, districtul Innsbruck-Land (Tirol) din Austria.

Așa cum relatează publicația Kronen Zeitung, în seara zilei de joi, 16 martie, în jurul orei 21:00, hoții au forțat ușa balconului imobilului unde conaționala noastră este angajată să aibă grijă de un pensionar tirolez și au reușit să pătrundă în interiorul locuinței.

După ce a auzit pe unul din holuri niște zgomote ciudate, românca a vrut să verifice dacă totul este în regulă și de unde provin acele zgomote. În momentul când a ajuns pe holul respectiv, ea i-a văzut pe hoți și a început să țipe din toate puterile.

Speriați, intrușii au fugit pe o ușă care dă în spatele casei și s-au făcut rapid nevăzuți.

Alertată telefonic, poliția a ajuns de urgență la fața locului dar nu a putut lua urma hoților. „Măsurile de căutare imediată au fost, din păcate, fără succes”, au declarat anchetatorii.

Deocamdată nu este clar încă dacă ceva a fost furat din imobil în timpul spargerii.

În prezent, poliția speră în descoperirea unor eventuali martori ai incidentului. Informații utile sau observații suspecte pot fi transmise către Inspectoratul de Poliție Wattens la numărul de telefon: 059 133/7128.