joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Îngrijitoare româncă din străinătate, acuzată că a furat bijuterii și bani de 28.000 de euro de la bătrâna asistată

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 11 mai 2023 Etichete: , , , , , , , ,

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat joi, 10 mai, la Tribunalul orașului austriac St. Pölten (Austria Inferioară) sub acuzația că a drogat și a jefuit bătrâna pe care trebuia să o îngrijească.

Sursa foto: Heute

Așa cum relatează publicația Heute, jaful s-a petrecut în noaptea dintre 18 și 19 martie 2023, iar anchetatorii suspectează că românca ar fi drogat-o cu somnifere pe femeia în vârstă, de naționalitate austriacă, care era în grija ei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul din St. Pölten, conaționala noastră tocmai preluase tura de la altă îngrijitoare. Ea a sustras de la bătrână bijuterii și bani în numerar în valoare de 28.000 de euro.

Victima susține că s-a trezit într-un timp, moment în care îngrijitoarea sa și-a luat rămas bun în grabă de la ea și apoi a adormit la loc.

Din boxa martorilor, bătrâna a explicat: „Banii și bijuteriile erau într-o cutie, într-o poșetă de lângă patul de îngrijire medicală. Nu m-am gândit niciodată că se poate întâmpla așa ceva”.

Suspecta a negat toate acuzațiile. Pe de o parte, geanta cu obiectele de valoare a stat mult timp lângă patul de îngrijire, așa că ar fi avut acces și alte îngrijitoare la ea. Pe geantă a fost găsit însă ADN-ul suspectei.

Un martor și o rudă a victimei, care ar avea ușoare semne de demență, încearcă în prezent să clarifice câți bani au fost, de fapt, în geantă. În rechizitoriu se arată că suspecta ar fi făcut și plăți pentru victimă. Procesul a fost amânat.