joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Însoțitoare de zbor părăsită de iubit, a trimis o amenințare cu bombă pilotului avionului în care bărbatul se îmbarcase cu noua iubită

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 31 mai 2023 Etichete: , , ,

Un zbor a fost întârziat după ce pilotul și câțiva angajați ai companiei au primit o amenințare cu bombă în timp ce se pregăteau pentru decolare.

Amenințarea a declanșat unele măsuri de securitate care presupun o verificare amănunțită a aeronavei și a provocat panică printre membrii echipajului, scrie ziarul El Pais.

După ce s-a confirmat că amenințarea era falsă, zborul a decolat cu o întârziere de peste șapte ore. O săptămână mai târziu, detaliile investigației în curs par desprinse dintr-o telenovelă.

Zborul AR1304, operat de compania aeriană Aerolíneas Argentinas, era programat să decoleze la data de 21 mai 2023, cu destinația Miami, dar un mesaj vocal pentru a amenința pilotul aeronavei și chiar și pe fiica acestuia.

Duminică, poliția a arestat o însoțitoare de bord a companiei aeriene menționate mai sus, Daniela Carbone, în vârstă de 47 de ani, suspectată că ar fi autoarea amenințării. Ea a fost arestată la aeroportul Ezeiza, locul unde a început totul, situat în afara orașului Buenos Aires.

Daniela Carbone, 47 de ani, a fost arestată după ce a trimis o amenințare cu bombă pentru a opri avionul în care se îmbarcase fostul iubit și noua lui iubită. Sursă foto: elpais.com

Principala ipoteză a anchetatorilor este că femeia ar fi acționat din răzbunare, împotriva unui membru al echipajului cu care avusese o relație sentimentală până de curând.

Însoțitoarea de zbor a fost chemată să depună mărturie, marți, în fața judecătorului într-un proces penal, unde se confruntă cu acuzațiile de intimidare publică, obstrucționarea serviciilor publice și alte fapte penale.

Investigatorii au urmărit originile înregistrărilor audio intimidatoare și au ajuns astfel la telefonul mobil al fiicei inculpatei, potrivit informațiilor raportate de presa locală.

Suspecta a folosit un program popular pentru a-și distorsiona vocea. Într-una dintre amenințări, ea i-a spus pilotului că știe la ce școală merg fiicele acestuia.

„Șocul a fost imens pentru colegii de serviciu și pentru cei care o cunoșteau”, a declarat la telefon o fostă angajată a Aerolíneas Argentinas care lucrase în zboruri alături de Daniela Carbone.

Suspecta ar fi fost furioasă după ce a aflat că fostul ei iubit călătorea cu o altă femeie spre Miami, unde aveau de gând să petreacă împreună cele trei zile de pauză pe care le au membrii echipajului după zborurile internaționale.

Amenințarea cu bombă a cauzat companiei Aerolíneas Argentinas pierderi de peste un milion de dolari, incluzând costurile pentru evacuarea pasagerilor și reprogramarea zborului către Miami.