vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Institutul Hispano Român din Castellon: „Atelierul lui Moș Crăciun”, eveniment organizat cu Asociația Dacia Rivoli și L&D Multicultural Centre Liverpool

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 16 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Institutul Hispano Român în colaborare cu Asociația Dacia din Rivoli și L&D Multicultural Centre Liverpool au adus atmosfera de sărbătoare în sufletele a zeci de copii români din Castellon prin intermediul celei de-a patra ediții a Atelierului lui Moș Crăciun, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

În aceste zile speciale, în care copiii și cei mai puțin copii așteaptă cu nerăbdare cadouri, membrii Institutului împreună cu Asociația Dacia Rivoli și L&D Multicultural Centre Liverpool au considerat necesară organizarea unei activități culturale prin care să le amintească părinților, și mai ales copiilor, bucuria de a realiza felicitări de Crăciun, sorcove si alte elemente tradiționale românești.

Profesoara de Limbă, cultură și civilizație românească, Anca Diana Istrate, a coordonat grupul de copii prezenți. Aceștia au confecționat felicitări, sorcove, ghirlande și clopoței. Forfota și entuziasmul copiilor participanți, sclipiciul, ghirlandele, ornamentele specifice Crăciunului și colindele au instaurat în rândurile participanților entuziasm, bucurie, nerăbdare și sărbătoare, însă ideea centrală a activității a fost importanța dărniciei și a bunătății.

Deși activitatea a fost dedicată celor mici, magia evenimentului i-a cuprins și pe cei mari care au participat cu bucurie la realizarea felicitărilor și a celorlalte elemente cu specific invernal.

Foto: Pagina Facebook – Instituto Hispano Rumano

Activitatea s-a încheiat cu un moment special în care o parte din copiii prezenți au interpretat colinde românești, urmat apoi de primirea lui Moș Crăciun în sunetul călduros al vocilor celor mici. Hărnicia acestora a fost răsplătită în mod generos de către Moș Crăciun, care a dăruit fiecărui copil un mic cadou și i-a îndemnat, de asemenea, să fie cuminți și ascultători în continuare.

Organizatorii ar dori să mulțumească pe această cale entităților colaboratoare: Boom, La Muralla, Zhon Guo Huo Hang și Asociației Culturale Chineze din Castellon pentru sprijinul acordat, fără de care nu ar fi fost posibilă realizarea acestui eveniment.

„Atelierul lui Mos Crăciun“ a fost găzduit încă o dată de către Federația provincială FEDPROVECAS din Castellon, care a colaborat la realizarea acestui eveniment punând la dispoziția organizatorilor spațiul și contribuind cu mijloace materiale necesare organizării atelierului de lucru manual.