duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Întârzieri de 9 ore la mai multe curse Blue Air. Mesajul companiei pentru pasagerii afectați

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 21 iunie 2019 Etichete: , , , , , , ,

O defecțiune tehnică la una dintre aeronavele companiei Blue Air a cauzat întârzieri de până la 9 ore vineri, 21 iunie, pentru anumite curse aeriene de pe aeroportul Otopeni din București. În consecință, vor pleca cu multe ore de întârziere pasagerii pentru Antalya, Barcelona, Londra, Paris, Liverpool, anunță Mediafax.

„Situaţia a fost cauzată de o defecţiune tehnică minoră la una dintre aeronavele companiei. Din motive de siguranţă, compania a decis ca aeronava să rămână la sol până la remediere. Ca urma a acestei situaţii, mai multe zboruri au suferit întârzieri, iar întreaga noastră echipă are ca prioritate rezolvarea iregularităţilor. Pasagerii au fost informaţi şi au primit asistenţă pe aeroport sau prin call center”, se arată într-un comunicat Blue Air.

După ce zborul spre Antalya s-a efectuat cu mai multe ore de întârziere, s-au creat întârzieri în lanț pentru mai multe destinații.

Cea mai mare întârziere este pe zborul Blue Air spre Barcelona. Se estimează ca aeronava să decoleze la ora 17:00.

„Toţi pasagerii afectaţi au primit şi vor beneficia de asistenţă până la momentul decolării în conformitate cu regulamentul EC 261″, se arată în comunicat. Zborul era programat pentru ora 7.20, ceea ce înseamnă 9 ore şi 40 de minute întârziere.

Alte zboruri Blue Air la care sunt anunţate întârzieri: Londra (plecarea trebuia să aibă loc la 16.00, în prezent ora estimată este 18.00), Paris, (plecarea ar fi trebuit să aibă loc la ora 16.35. ora estimativă pentru decolare este 21.05 ), Liverpool (programat pentru ora 18.00, estimat pentru decolare 20.30).