marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Iohannis: „În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită pentru 30 de zile”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 15 iulie 2020 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri, 15 iulie 2020, în cadrul unei declarații de presă susținută la Palatul Cotroceni, că starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile. Declarația vine în urma unei ședințe privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat

„Am finalizat o discuție de lucru importantă pe care am avut-o împreună cu Premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și pot să vă comunic câteva lucruri. Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!”, a transmis Președintele.

Klaus Iohannis a făcut totodată apel la respectarea normelor, precizând că purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței sunt metode sigure pentru opri răspândirea epidemiei. Apoi, Președintele a anunțat că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

„În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a spus Iohannis.

„În acest context, totuși îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire – și o să prezinte la momentul oportun – noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut. Și tot în legătură cu revigorarea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei. Pentru asta mă voi lupta acolo – împreună cu mine toată echipa României. În concluzie, starea de alertă continuă. Atenție, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a mai adăugat Președintele României.