vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Iohannis: Situația în România este extrem de gravă. Măsurile de protejare a populației sunt foarte importante

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Evenimente Prima pagină Știri - miercuri, 29 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat în cadrul unei conferințe de presă că joi, 30 iulie, va avea o întâlnire cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru o analiză la zi a situaţiei generate de noul coronavirus, punctând că situaţia din țara noastră este extrem de gravă.

„Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul de Interne şi şeful DSU pentru o analiză la zi a situaţiei. Este un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri de infectare, sunt extrem de importante. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă de a ţine sub control epidemia.

Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1.200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?

(…) Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție – și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli. Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate astăzi, 29 iulie, 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la acest moment pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.